Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنها که فیلم‌های فرهادی را تا قبل از این کسالت‌بار و جشنواره‌پسند می‌خواندند و پیام‌های تبریک مقامات آمریکایی به او را مستند ادعای خود در حمله به او می‌کردند و می‌نوشتند که «فرهادی در جدایی نادر از سیمین، با ارائه یک چهره سیاه، زشت و غیرواقعی از جامعه ایرانی، توانست نظر کشورها و جشنواره‌های غربی را به خود جلب کند و جوایز فراوانی را به دست آورد»، حالا سر یک فیلم، مدافعش شده و می‌گویند که او هم هوای داخل را دارد هم خارج را و ابراز امیدواری می‌کنند که «.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. مردمان بسیاری در دنیا این قهرمان فرهادی را ببینند و او را تحسین کنند».

ازسوی‌دیگر، برخی جریان‌های مقابل، فرهادی را متهم کرده‌اند که در ساخت فیلم آخرش همسو و همراه یک پروژه امنیتی خاص شده است. منتقدان فیلم اخیر فرهادی معتقدند که آنچه در فضای «قهرمان» می‌گذرد، می‌تواند توجیه‌گر اقدامات اخیر اصولگرایان در تحدید و تهدید فضای مجازی شود، طرح‌هایی مانند صیانت از حقوق کاربران، اینترنت ملی و... . چیزی که متوجه نیستند این است که فیلم‌نامه قهرمان این روزها به دلایل دیگری حاشیه‌ساز شده تا جایی که منجر به شکایت یک مستندساز و ورود انجمن مستندسازان به ماجرا و صدور بیانیه شده است؛ با این اوصاف باید گفت که اصلا طرح اولیه فیلم‌نامه مربوط به پیش از شکل‌گیری مجلس فعلی و طرح‌های آن است. همه اینها باعث شده که فرهادی یک بیانیه بدهد و بنویسد که با هیچ‌کدام از آنها که این روزها در مدح یا ذم او سخن می‌گویند، همراه و همسو نیست و مواضعش در سال‌های اخیر و بر سر مسائل و رخدادهای سیاسی-اجتماعی همواره شفاف و روشن بوده است. خلاصه بیانیه اخیر فرهادی «هر کسی از ظن خود شد یار من...» است.

سایت اصولگرای تسنیم سلسله گزارش‌هایی درباره فیلم‌سازی فرهادی منتشر کرده و از «نگاهی نو» به کارنامه فرهادی خبر می‌دهد! با این عنوان که او«به استقبال دوران رئیسی» رفته است و فیلم‌هایش از «جدایی با مانیفست جنبش سبزی‌ها» تا «علیه اخلاقیات شمال شهر» سخن می‌گوید! تسنیم نوشته است: «همان‌گونه که او در سال‌های 83 و 84، چرخش حال‌وهوای سیاسی -اجتماعی کشور را تشخیص داد، حالا هم سوژه و داستان فیلم «قهرمان» فرهادی هم لاجرم برای نگاه‌های تیزبین، جنبه‌های «فرامتنی» پیدا می‌کند...». در این گزارش ادعا شده که فرهادی عامدانه و غیرمستقیم در فیلمش به تمجید از ابراهیم رئیسی پرداخته است: «... فضایی که او از زندان‌های جمهوری اسلامی، مدیران زندان و مسئولان قضائی روایت می‌کند، در مجموع مثبت و روشن است... به‌یاد داشته باشیم که ساخت فیلم در اواسط سال 99 کلید خورد و احتمالا در سال 98 کار نگارش در جریان بوده است. یکی از مطرح‌ترین شخصیت‌های سیاسی در این بازه دوساله، رئیس وقت دستگاه قضائی بود که مجموعه اقدامات جدی را با هدف مبارزه با فساد و سالم‌سازی حوزه قضائی کشور آغاز کرد... . تقریبا از همان ابتدای سال 99 بر بسیاری از تحلیلگران روشن بود که روح جمعی و شرایط اجتماعی به‌ نحوی است که حضور یک جریان اصولگرا را در رأس قوه مجریه در 1400 تقریبا قطعی می‌کند».
اشاره منتقدان به بهره‌برداری اصولگرایان از فیلم فرهادی در نقد فضای مجازی را می‌توان در این بخش از گزارش سایت فارس دید که نوشته است: «... او می‌خواهد بگوید رفتار و واکنش انسان در واقعیت با فضای مجازی گره خورده است و اگر بخواهد زندگی خود را بر مدار آن تنظیم کند، در دامی می‌افتد که خلاصی ندارد؛ مگر اینکه مانند قهرمان قصه‌اش بالاخره یک جا زیر میز بزند و برای خودش زندگی کند، نه قضاوت‌های مردم که ناشی از گسترش شبکه‌های اجتماعی است».
خبرگزاری مهر هم بیانیه اخیر فرهادی را در واکنش به مصاحبه داوود مرادیان مدیر گروه مستند بنیاد روایت فتح دانسته که درباره اصغر فرهادی گفته بود: «آقای اصغر فرهادی فیلم‌ساز تیزهوشی است که هم حکومت را دارد و هم بیرون حکومت را...». فرهادی در بیانیه خود آورده بود: «تصورم بر این بود که پاسخ بسیاری از حاشیه‌ها، تهمت‌ها و تخریب‌ها در حاصل کارم داده می‌شود و نیاز به توضیحی نیست؛ اما این سکوت، برخی را بر آن داشته تا یک‌سویه هر آنچه را در ذهن بافته‌اند، بروز دهند، با این اطمینان که فرهادی ورود نخواهد کرد و پاسخی هم نخواهد داد. بهانه این نوشته اظهار نظر فردی است که او را نمی‌شناسم و من را هم‌زمان منتسب به حکومت و خارج از کشور کرده است. خیلی صریح و روشن بگویم: من از شما بیزارم!».

23302

کد خبر 1574151

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اصغر فرهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۷۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجلس دوازدهم از نگاه تحلیلگران مجلسی بدون اکثریت مطلق و متشکل از چند فراکسیون خواهد بود، اتفاقی که در نتیجه اختلاف بین اصولگرایان و خالی بودن میدان رقابت انتخابات از حضور اصلاح طلبان و اعتدالیون رخ داده است.

جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین به این نکته اشاره می‌کند و می‌گوید اصولگرایان از همین حالا با هم به اختلاف برخوردند.

او منتقد نحوه برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم است و می گوید؛«در نتیجه این انتخابات منتقدین وارد مجلس نشدند و دور از انتظار است که گروه‌های منتقد در مجلس دوازدهم تشکیل شوند.»

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه را می‌خوانید:

********

*آقای هروی! پیش بینی می شود مجلس آینده یک مجلس بدون اکثریت با فراکسیون های متعدد باشد، چند فراکسیونی شدن مجلس دوازدهم، چه مزایا و یا معایبی می‌تواند داشته باشد؟

یکی از پیش‌بینی‌هایی که برای مجلس دوزادهم می‌شود انجام داد این است که این مجلس مانند مجالس گذشته شاخصه‌های فراکسیونی روشنی نداشته باشد، علت هم این است که اکثر نمایندگان یک دست وارد مجلس شدند وامکان تفکیک سیاسی در بحث جبهه‌های مختلف و یا فراکسیون‌های مختلف وجود ندارد.

از طرفی به دلیل اینکه انتظارات مردم افزایش پیدا کرده، شکاف بین فراکسیون‌ها بیشتر شده، براساس رایزنی‌های صورت گرفته توسط دوستان ما در مجلس شاهد این نکته هستیم که حتی فراکسیون مستقلین که در مجلس سابق هم فراکسیون اقلیت بود، در مجلس دوازدهم هم شاکله روشنی نداشته باشد و از همین ابتدا ملاحظات سیاسی در مورد هیئت رئیسه مجلس آغاز شده است.

در هیچ دوره ‎ای از مجلس تا این اندازه شاهد شدت و ضعف در بحث فراکسیون‌ها و تفکیک گروه‌های سیاسی در مجلس نبودیم، شاید این هم به دلیل همان یکدست شدنی است که متأسفانه در این دوره از مجلس شاهد هستیم.

در مجلس یازدهم فقط فراکسیون مستقلین از دولت انتقاد می‌کرد

در مجلس‌های گذشته شاهد این بودیم که فراکسیون‌های سیاسی متفاوتی با جمعیت نسبتاً متعادل وجود داشتند اما در مجلس یازدهم مشخص شد که غیر از فراکسیون مستقلین که حدود ۵۰ نفر عضو آن بودند، فراکسیون دیگری برای نقد وضعیت موجود و اقدامات دولت نقشی ایفا نکرد. لذا انتظار از مجلس دوازدهم این است فراکسیون نقاد که بتواند عملکرد دولت یا سایر قوا را به نقد بکشاند، نداشته باشیم و این جای تأسف دارد.

*یعنی مجدداً شاهد مجلس ناظر بر رفتار دولت نخواهیم بود...

مهندسی انتخابات عملاً به سمتی رفت که مجلس را به فضای مورد نظر دولت هدایت کرد. بنابراین به نظر می‌رسد مجلس دوازدهم در بحث تصویب لوایح اصطکاکی با دولت نداشته باشد.

نفوذ تندروهای خارج از پارلمان بر تصمیمات درون پارلمانی؟

*شنیده می‌شود چهره‌های تندرو نظیر رائفی‌پور به منتخبین مجلس دوازدهم خط‌دهی می‌کنند، نفوذ تندروها را در مجلس دوازدهم چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جریان رائفی‌پور نشان داد که مجلس از بیرون هدایت و مدیریت می‌شود و این آفت بزرگی بر دامن مجلس دوازدهم است که بخواهد این نقیصه را پوشش دهد. آنچه مسلم است این نکته است که شرایط مجلس دوازدهم به خصوص با حضور تندروها، احتمال اینکه گروه‌هایی خارج از مجلس هدایت برخی از مصوبات یا تحرکات داخلی مجلس را بدست بگیرند، بیشتر از گذشته شده است، به همین دلیل به نظر می‌رسد نقد دولت در مجلس دوازدهم به شدت کمتر از مجلس یازدهم می‌شود.

*آقای هروی! در چنین فضایی فکر می کنید مستقلین در مجلس توانایی چانه‌زنی در مباحث مختلف از جمله برای کسب کرسی‌های هیئت رئیسه را دارند؟

همه تلاش این است که فراکسیون مستقلین شکل بگیرد که بتواند به عنوان جبهه مقابل تندروها حضور داشته باشد و فعالیت کند و همه انتظارات از همین فراکسیون خواهد بود.

به عبارت دیگر انتظار ما از مجلس دوازدهم این است که بتواند خواسته‌ها و رضایت عمومی مردم را جلب کند اما بر شاکله چنین مجلسی این نور رستگاری را نمی‌توان مشاهده کرد.

چالش بین اصولگرایان بر سر کرسی ریاست مجلس

*گفته می‌شود ریاست قالیباف بر مجلس از بیرون نیز حمایت می‌شود، ارزیابی شما از وضعیت قالیباف در مجلس دوازدهم به چه صورت است؟

متأسفانه چالش‌ها بر سر انتخاب رئیس مجلس حتی پیش از انتخابات مجلس آغاز شده بود و این قضیه همچنان ادامه دارد، کما اینکه جلسات و نشست‌های اصولگرایان حاکی از این است که در اردوگاه اصولگرایان هم بر سر ریاست و نائب رئیسی مجلس چالش‌های جدی وجود دارد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899114

دیگر خبرها

  • شمار کودکان جان باخته در غزه،بیشتر از تمام جنگ‌های ۴ سال اخیر است
  • بازیگر فیلم اصغر فرهادی؛ همسر آینده ژوزه مورایس + عکس
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • تمرین ویژه جلالی برای ارسال‌ پاس‌گلهای بیشتر! (عکس)
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • خوانندگی محسن یگانه برای یک طرفدار خردسال
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • عملیات «وعده صادق» موجب شادی تمام حق طلبان شد